O udruzi
Članovi udruge, ciljevi i aktivnosti udruge, laboratorij...

Povijest udruge

Udruga je osnovana 24.09.1994.godine, a u Registar udruga Požeško-slavonske županije upisana je 23.3. 1998.godine, a prema Zakonu o udrugama (NN 70/97). Udruga je nastavak tradicije udruživanja vinogradara kutjevačkog kraja, jer je na našem području vrlo aktivno djelovala Vinarsko voćarska zadruga, koja je osnovana 1926.godine kao “Zadruga kutjevačkih vinogradara”, a koja je ugašena 1957.godine pripajenjem Općoj poljoprivrednoj zadrugi Kutjevo.

Na posljednjoj skupštini održanoj 20. 07. 2006. godine, izabran je predsjednik, upravni odbor od 15 članova, nadzorni odbor od 3 člana, statutarni odbor 3 člana, te stegovni sud od 5 članova. Prva sjednica Upravnog odbora održana je već 25. 07., nakon koje je komisijski preuzeto blagajničko i knjigovodstveno stanje dotadašnjeg rukovodstva Udruge. Međutim, za daljnji rad Udruge je bila prijelomna sjednica Upravnog odbora Udruge, koja je održana 23.10. 2007.godine.

Na ovoj sjednici je revidiran plan rada Udruge i jednoglasno pojedinačnim izjašnjavanjem dogovoreno, da su svi vinari zainteresirani da se maksimalno intenzivira rad i pojačaju aktivnosti, a što će koristiti svim članovima Udruge. Na osnovu toga napravljen je i plan rada Udruge. Od tada, pa sve do danas održan je veliki broj sastanaka, manifestacija i aktivnosti.