o gradu
Grad Kutjevo, Vinogorje Kutjevo, Vinska cesta...

Zaključak

Ovaj projekt je nastao isključivo kao želja da se pokrene razvoj turizma na području Grada Kutjeva i to u segmentu seoskog turizma, konkretno uspostavom i promocijom vinske ceste koja će posjetiteljima nuditi jedinstven doživljaj kutjevačkog kraja te pružiti priliku za upoznavanjem seoskih običaja i kušanjem domaćih gastronomskih specijaliteta.

Iako su posjeti vinogradima i vinskim podrumima glavni motiv za posjećivanje vinskih cesta, samo su jedan od elemenata njezine ponude. Naime, vinske ceste nude mnogo više od toga - od šetnji prirodom i razgledavanja kulturno-povijesnih znamenitosti do sudjelovanja u raznim manifestacijama određenog kraja.

Isto tako, cilj nam je stimulirati daljnji razvoj postojeće turističke ponude koja se bazira na tradicionalnoj proizvodnji vina kao jedinstvenom temelju prepoznatljivosti Kutjeva. Dakle, ovim projektom želimo imati spremne i dodatne turističke sadržaje u području selektivnih oblika turizma koji će umreženi s postojećim turističkim kapacitetima davati odgovarajući sinergijski efekt te predstavljati jedinstvenu i cjelovito zaokruženu turističku destinaciju.

Projekt je planiran u suradnji s Hrvatskim šumarskim društvom, a zbog kvalitetnog pristupa odnosno prepoznavanja stvarnih potreba dionika i usklađenja s ostalim strateškim dokumentima (nacionalnim strategijama, regionalnim operativnim planom i lokalnom razvojnom strategijom) garancija je održivosti ovog razvojnog projekta.